Kurz Hospitality Management a Tourism & Hotel Management poskytujú spojenie medzi akademickou sférou a reálnym svetom hotelierstva a reštauračných služieb a dáva študentom praktické a vecné znalosti vyhľadávané zamestnávateľmi. Študenti sa pripravia na pracovné príležitosti od základných až po manažérske pozície.
Cieľom kurzu je odovzdať absolventom vedomosti, zručnosti a poskytnúť praktický tréning potrebný pre dokonalé zvládnutie tohto lákavého odvetvia, ktorého celosvetový rozvoj zaznamenáva exponenciálny nárast.
Kurz je rozdelený do dvoch častí študijnej a po nej nasledujúcej co-op, teda praktickej pracovnej časti programu v pomere 50/50. Podľa aktuálne platných pravidiel môže študent, za predpokladu udelenia Work Permit kanadskou ambasádou, pracovať v rozsahu 20 hodín týždenne už počas štúdia s minimálnou mzdou na úrovni 17,40 CAD a viac.
Program ponúka študentom možnosť tzv. College Pathway, ktorá je vytvorená pre jednotlivcov, ktorí potrebujú špecializovanú, odbornú prípravu a podporu zameranú na získanie akademického titulu na niektorej z partnerských súkromných alebo verejných univerzít SELC College. Ako súčasť celého vzdelávacieho procesu je v rámci tejto schémy možné preniesť príslušný počet kreditov zo štúdia počas co-op programu na SELC College a pokračovať v štúdiu na partnerskej univerzite. Výhodou je skrátený čas štúdia na univerzite a zníženie výšky školného o príslušnú časť zaplatenú za štúdium na SELC College. Výstupnou hodnotou je kanadský akademický univerzitný titul a možnosť získať trojročné pracovné povolenie. V závislosti od zamerania štúdia je možné po jeho ukončení nastúpiť v Kanade na pracovnú pozíciu s nástupným platom, ktorý sa pohybuje na úrovni 50.000 - 80.000 CAD ročne.
Inšpiruj sa príbehmi našich klientov, ktorí už program absolvovali a dokázali si zarobiť v priemere 3000 - 4000 CAD mesačne.
Vyučované kurzy:
- Lodging and Hotel Industry (120 hodín)
- Managing Service in Foof & Bevarge Operations (120 hodín)
- Supervision for Hospitality (120 hodín)
- Managing Front Office Operations (120 hodín)
- Managing Housekeeping Operations (120 hodín)
- Basic Hotel & Restaurant Accounting (120 hodín)
- Hospitality Sales & Marketing (120 hodín)
- Planning & Control in F&B (120 hodín)
Oblasti zamerania pracovnej časti programu co-op:
Entry level pozície:
- Banquet Server, Cocktail Server, Food & Beverage Server, Room Service Server
- Bartender, Cafe Barista
- Greeter, Host/Hostess, Bell Hop
- Hotel Receptionist, Concierge, Front Desk Agent
- Housekeeping Cleaner, Building Maintenance
- Transportation Ticket Agent, Reservation Agent
- Travel Clerk, Tour Guide, Cruise Ship personnel
Entry level Managerial až Mid-Management pozície:
- Dining Room Supervisor
- Shift Supervisors
- Hospitality Coordinator
- Catering Coordinator and Hotel/Motel Assistant Manager
Dôležité detaily
Umiestnenie na co-op, teda praktickú pracovnú časť programu si zabezpečuje študent za pomoci a asistencie školy po príchode do Kanady s garanciou bezplatnej asistencie pri umiestnení - škola disponuje partnerskou sieťou viac ako 200 spoločností po celej Kanade a naviac organizuje pravidelne každých 8 týždňov stretnutie so zástupcami potenciálnych zamestnávateľov priamo v kampuse školy.
Kurz začína každých 6 týždňov - 10.02.2025, 24.03.2025, 05.05.2025, 30.06.2025, 11.08.2025, 22.09.2025, 03.11.2025
Maximálna veľkosť triedy je 30 študentov.
Rozsah výučby:
Hospitality Management: 24 týždňov štúdia + 24 týždňov co-op pracovná časť programu
Tourism & Hotel Management: 48 týždňov štúdia + 48 týždňov co-op pracovná časť programu